Vildmarksfiske i Jämtland

Den som letar efter ett fiskeäventyr i Norrland har oändliga möjligheter. Det ultimata fiskeäventyret hittar man dock i södra Jämtlands unika och vackra vildmark omgiven av orörd fjällvärldsnatur. Det finns en hel del guidade turer att boka där man i stort sett kan komma som man går och står. All utrustning man kan tänkas behöva kan hyras på plats. Man behöver inte fundera över vare sig fiskeutrustning, sovsäck eller vadarbyxor.

Funäsdalen

De flesta guidade turer utgår från Funäsdalen där man sedan via helikopter flygs ut till någon av de godkända områden som finns. Det finns dock andra möjligheter för den som gärna använder sin egen utrustning och som hellre hyr en fiskestuga istället för att övernatta i en tältkåta. Oavsett vilket väntar kristallklara och magiska fiskevatten där oddsen att få baddare på kroken är stora. Här finns bland annat möjlighet att fiska röding, öring och harr.

Utforska fiskevatten

Den som vill utforska naturen själv kan hitta små undangömda sjöar, tjärnar och bäckar. Här kan man också själv välja om man vill meta eller flugfiska. Det finns nämligen över 200 fjällsjöar och drygt 30 mil av strömmande vatten i Funäsfjällen. Området är en i stora delar outforskad pärla där många vattendrag fortfarande väntar på fiskare. Det går att köpa fiskekort i önskat antal dagar och för de områden man vill besöka. Naturen är hisnande vacker och bjuder på oslagbara vyer under hela fiskeäventyret. Oavsett om man vill fiska med guide, resa med familjen eller proffsfiska finns det något för alla i Funäsdalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *