Upplev Kebnekaise

Kebnekaise från Tarfala

Det är en naturupplevelse av helt unik karaktär att bestiga Kebnekaise. Det finns en del olika vägar man kan välja för att uppfylla bergbestigardrömmen på hemmaplan och utforska den alpina miljön i fjällmassivet. Oavsett om man väljer ett större upplevelseföretag eller en mindre guidefirma får man garanterat valuta för pengarna och några dagars spännande tältäventyr. Övernattning i tält kan dessutom bli extra spännande med ComeOn bonuskod och recension som garanterar underhållning nattetid med bland annat casino, sportsbetting och poker. Under några oförglömliga dagar i ett av Sveriges i särklass vackraste fjällområden väntar frisk luft, motion och spektakulära vyer.

Sveriges högsta berg

Kebnekaise är ett bergmassiv i den norrländska fjällvärlden med två kända huvudtoppar som kallas Nordtoppen och Sydtoppen. Nedanför bergsmassivet ligger Kebnekaise fjällstation och det är härifrån som alla guidade turer utgår. Guiderna är utbildade att visa upp fjällvärldens vackra natur samt erbjuder alltid en grundutbildning i vildmarksmiljö för att deltagarna ska få ut så mycket som möjligt av upplevelsen samt själva kunna utforska fjällmiljöer på egen hand i framtiden.

Sydtoppen besöks oftast av guidade turer där inga särskilda krav på förkunskaper ges utan det man behöver veta om får man tilldelat under ett förberedande möte samt utbildning i enklare klättringsmoment. Nordtoppen ställer högre krav på både utrustning och kunskaper. Här klättrar man inte utan klättervana.

Årstidsväxlingar

Vandringar på Sveriges högsta fjäll har blivit allt mer populära och det är framför allt utsikten samt årstidernas växlingar som ger naturupplevelser utöver det vanliga. Vårsolens speglingar längs fjällsidorna, sommarens blomstrande grönska, höstens varierande färgskala över träd, mossor och buskar lämnar ingen oberörd. Vinterns gnistrande glaciärer bjuder på ett skådespel som lockar turister både från Sverige och övriga världen. Inte minst ger bergsbestigningen och naturvyerna en respekt och ödmjukhet inför naturens krafter. Utsikten från båda topparna är storslagen.

Trafaladalen

Vanligen utforskas delar av fjällområdet runt själva Kebnekaise och inte sällan utforskas den berömda Tarfaladalen. Här får deltagarna en rundtur i fjällvärldens magiska toppar och majestätiska glaciärer. Svenska Turistföreningen (STF) har en fjällstuga på området där man kan övernatta. En kilometer från stugan ligger Tarfala forskningsstation där man bland annat bedriver studier i glaciologi för att lära sig mer om glaciärerna i denna högfjällsdal.

Många av de guidade turerna startar redan i Kiruna och tar deltagarna till en kort utbildning inne på fjällstationen vid foten av Kebnekaise för att sedan bjuda på en oförglömlig fjällvandring samt bestigning av Kebnekaises sydtopp. Turerna avslutas vanligtvis där de började och lämnar de som deltar med en känsla av att ha fått vara med om en livsomvälvande upplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *