Scandic Ferrum

Detaljbild på interören i hotell Scandic Ferrums lounge.

Scandic Ferrum är ett hotell i Kiruna som bland annat vitsordas för sin restaurang och relaxavdelning. Många turister lockas att välja det här hotellet särskilt mycket eftersom vyn mot Kebnekaise är minst sagt spektakulär. Scandic Ferrum ligger nära alla Kirunas sevärdheter, samtidigt som storslagen natur bara ligger några hundra meter bort.

Restaurang

Hotellet beskriver själva sin restaurang som den kändaste i staden. Här serveras såväl frukost och lunch som middag. För dig som ska åka hit är det bra att känna till att restaurangen inte tar emot kontanter. Däremot tas kontantbetalningar mot i receptionen.

  • Frukostbuffén domineras av ekologiska produkter, och det ska finnas något för alla att välja.
  • Lunchmenyn varierar, med allt från buffé till à la carte.
  • Här får du en chans att smaka på traditionellt norrländska rätter i en trivsam miljö. Ofta är det en trubadur eller DJ som står för underhållningen.

Bokning

Bokning kan göras på flera olika sätt. Det går bra att boka direkt på Scandics hemsida (en sökning på t.ex. ”Hotell Kiruna Scandic” leder dig till sidan). Du kan även använda dig av sidor som Hotellkiruna.com, där du enkelt kan se hela utbudet i staden, om du inte har bestämt dig för ett visst hotell ännu. Ett tips är att kika på ”Erbjudanden” på Scandics hemsida. Har du tur kan du spara en ganska stor summa pengar genom att titta här.

Rummen

  • Standard Single. Dessa rum är mellan 15 och 17 kvadratmeter stora och hyser plats för en person.
  • Standardrummen är 20 – 21 kvadratmeter stora och rymmer upp till tre personer.
  • Superior Extra. Superior extra har en storlek på mellan 29 – 31 kvadratmeter och har plats för upp till fyra personer.
  • Junior Suite. Här finns det plats för upp till tre personer, som får samsas om ett utrymme på mellan 33 – 40 kvadratmeter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *