Packa rätt inför sommaren i Lappland

Packa rätt till Lappland

När man pratar om att besöka Lappland brukar det vanligtvis handla om Kiruna eller ännu den lappländska fjällen. Det är inte många som förstår hur stor landskapet egentligen är. Men Lappland har blivit synonymt med dess största stad och de fantastiska fjällen.

Om du själv har planerat in en resa till nordligaste norr gäller det att du har rätt sorts packning med sig. Ingen reser till Lappland utan att upptäcka och utforska den vackra naturen. Många reser dit enkom för att vandra, oavsett årstid.

Skydd mot UV-strålar och bett

Om du ska ge dig av under sommaren är två av de viktigaste sakerna att ta med ett par bra solglasögon och myggmedel. Solglasögonen kan med fördel vara i sportmodell för bättre passform och ska så klart ha bästa skyddet mot UV-strålar. Uppe i Lappland i maj-juni går solen upp 02.00 och solnedgång sker vid 23.00. Du kan hitta sportglasögon av hög kvalité hos Mister Spex.

I Lappland trivs myggen bra under sommaren och myggmedel är ett måste om du ska vandra nära vatten och i skogen. Bär ljusa kläder och införskaffa en mygghatt som skyddar huvud och nacke.

Rätt kläder

Även om sommaren ser ut att bli fantastisk, kan vädret snabbt vända. Och väderprognosen där du börjar dagen behöver inte vara densamma där du avslutar dagen. Det gäller att vara beredd på alla väderlekar. Du ska också kunna skydda kläder under vandringen. Vattentäta påsar hindrar regnet för att ta sig in och håller kläderna torra om du halkar ner i bäcken.

Säkerhet

Ska du vandra lång från civilisationen gäller det att du kan ta hand om dig själv. En första hjälpen-låda är ett måste. Små sår kan leda till stora infektioner om de inte rengörs och skyddas. Du borde också ta med en kompass och karta över området. Vill du vara ännu mer säker på att du aldrig går vilse ska du införskaffa en GPS.

Ta med tändstål och redskap för matlagning, tändstickor är inte tillförlitliga så fort regnet eller vinden kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *