Motorcykelresa i Lappland

Motorcykel på snöbeklädd väg.

Ett utmärkt sätt att se Lapplands landskap på är genom att åka motorcykel. Det finns ett stort antal mysiga skogsvägar, såväl som lite större vägar i öppnare landskap, att upptäcka. Som motorcyklist befinner du dig väldigt nära naturen. På grund av vädret är det givetvis en något begränsat period om året det här kan göras. Åker man nära vår- eller höstkanten kan dubbdäck behövas, men det är bättre att planera motorcykelresan till en period där det går bra med vanliga MC däck.

Att göra och upptäcka

Ett bra sätt att upptäcka naturen och sevärdheterna i Lappland på är att välja en eller flera städer som basecamp under ett antal dagar. Du har då hundratals mil att upptäcka kring staden, och kan återvända dit utan att behöva köra samma vägar flera gånger. Nästan oavsett var i Lappland du befinner dig finns det alltid sevärdheter att upptäcka och saker att göra.

Sevärdheter

  • Lappland är framförallt känt för sin natur. Det är möjligt att åka motorcykel och passera den vackra nationalparken Abisko. I området runtomkring finns mängder av trevliga vägar att åka.
  • Upptäck städerna. Som resande på motorcykel har du goda möjligheter att upptäcka de olika städerna i landskapet. Visserligen är avstånden mellan städerna stora, men det bäddar för trevliga färder mellan dem.

Fiske

I Lappland finns goda möjligheter till fiske, nästan var du än befinner dig. I landskapet finns mängder av omtalade fiskevatten, där Viejeströmmen, Juktån och Rappasjöarna är exempel på detta. Viejeströmmen är särskilt känd för sina grova, friska och stora öringar. Ett annat exempel är Sandsjön, som är omtalad för sin artrikedom (röding, sik, öring, abborre, gädda, lake bland annat).

Fiskekort kan köpas hos de flesta turistbyråer och hotell. Ett årskort kostar under tusenlappen. Kontakta din närmsta turistbyrå för att höra dig för om priser. För mer information kan du även kolla på länsstyrelsens hemsida.

Rast- och badplatser

Längs vägarna kommer du att stöta på många rast- och badplatser, varav vissa med grillmöjligheter. Det här blir utmärkta pauser när du vill slappna av i upptäckandet.

En kommentar till “Motorcykelresa i Lappland”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *