Lapplands nattliv

Bild på hotell Lappland på natten.

Lappland är kanske inte i första hand känt för sitt nattliv – istället är det naturen som lockar de flesta turister att ta sig hit. Runt om i de olika städerna i landskapet finns dock en hel del som händer. Här ger vi tips på var du kan åka när du vill gå ut och festa. Platserna må ligga ganska utspritt, så det gäller att vara i närheten.

Hotell Smedjan i Pajala

I Pajala finns Hotell Smedjan, som regelbundet arrangerar olika typer av evenemang. Ofta är det pub-, trubadur- och discokvällar som gäller, men ibland kommer välkända artister på besök. Ska du på en av de omtalade discokvällarna kan det vara läge att kika på ordentligt 80-talsmode, för en extra rolig kväll. Varje fredag hålls dessutom fredagsmys med olika teman, och flera gånger i månaden kommer ett liveband för att uppträda.

The Bishop’s Arms i Kiruna

The Bishop’s Arms är enligt många den bästa baren i Kiruna. Här kommer du till en välkomnande atmosfär som liknar pubarna i England. Du som tycker om dryck kommer säkerligen inte att bli besviken. Dryckesmenyn bjuder nämligen på ett varierande utbud av både öl och vin. För den som vill äta finns här en uppskattad à la carte-meny.

Midnattskryssning i Bottenviken

Ett unikt och vackert sätt att se Lappland på är att åka med en midnattskryssning. Åker du sommartid kommer solen fortfarande att vara uppe, även fast klockan är långt in på natten. Det finns både lugnare kryssningar och de som har kvällar fullspäckade med underhållning. En populär kryssning är den där räkor serveras och musikunderhållning finns på båten.

Royal Diner i Kiruna

Royal Diner är en krog med en klassisk amerikansk atmosfär. Restaurangen liknar de krogar som var vanliga i USA på t.ex. 80-talet (och som är vanliga än idag). Dock är det mer än bara en plats att äta på. På helgerna kommer DJ:s hit för att underhålla turister såväl som lokalbor. Även karaokekvällar anordnas här. Många som besöker dessa kvällar är mellan 20 och 30 år gamla – men även evenemang för 30+ arrangeras här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *