Ishotellet i Jukkasjärvi

Ishotellet i Jukkasjärvi

Det vackra ishotellet i Jukkasjärvi ligger cirka 20 mil norr om polcirkeln och är ett av Norrlands mest kända turistpärlor. Hit tar man sig smidigast med tåg eller flyg till Kiruna och sedan vidare till ishotellet med bil, buss eller hundspann.

Norra Europas främsta turistattraktion

Det finns en hel del att utforska på detta berömda hotell som lockar drygt 50 000 människor om året från världens alla hörn. För att kunna få ut det mesta av vistelsen anländer många på kvällstid och stannar över i en varm stuga den första natten. I väntan på att utforska hotellets många sevärdheter och bo i ett av de kalla isrummen kan man med fördel roa sig med PlayOjo casino som är en innovativ och spännande spelsajt med massor av roliga spel att fördriva tiden med. Nästa dag väntar bland annat en rundtur i hotellets berömda rum och att beskåda alla fantastiska isskulpturer. Den som vill kan prova på att skulptera lite själv under ledning av en av ishotellets många iskonstnärer.

Sova i ett rum av is

Att spendera en eller flera nätter i ett av ishotellets kalla rum är en upplevelse. De olika rummen skulpteras av de många iskonstnärer som bygger upp hotellet varje år. Detta gör varje rum unikt och oförglömligt. Innan man får gå och lägga sig och sova i isrummet lämnar man sina saker i ett av omklädningsrummets personliga bås. I rummet sover man nämligen i en sovsäck med bara underställ, strumpor och mössa. Själva sängstommen är skulpterad av ett stort isblock men har en riktig madrass och en varm renfäll. Det är bara de lyxigaste sviterna som har dörrar, men de rejäla väggarna av is och snö gör att det är alldeles tyst under natten. Klockan 07.30 på morgonen är det dags för väckning med varm lingonsaft på sängen. Efter en natt i ett rum med minus 5 grader Celsius är det många som uppskattar ett skönt bastubad.

Iskyrkan

Ishotellet har också en egen iskyrka som även används som en riktig kyrka och här hålls ett femtiotal dop och vigslar varje år. Platsen, snön och den unika iskyrkan gör varje ceremoni oförglömlig. Vetskapen om att kyrkan smälter ner varje år och byggs upp igen ökar känslan av att tillfället och omgivningarna är mycket speciella. Närheten till den vackra norrländska vildmarken där skogar, fjäll och älvar bildar bakgrund gör iskyrkan till ett alldeles eget turistmål. Tillsammans med Ishotellet blir upplevelsen komplett.

Naturupplevelser

Naturen bjuder på fantastiska norrsken, vitklädda skogar och gnistrande snö under skidorna. Det finns en hel del aktiviteter att ta del av på Ishotellet i Jukkasjärvi där skidåkning, scooterturer och hundspannsäventyr samsas med midnatssolturer, forsränning och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *