En guide till Köpenhamn

Köpenhamn är ett mycket trevligt resmål, upplev god mat, högklassig shopping, levande nattliv och mysiga promenader. Staden är känd för sin vackra arkitektur, fristaden Christiania och prisbelönta konstnärer och designers. Staden upplevs med fördel på en cykel då den på grund av sitt breda utbud av cykelstråk har utnämnts till ”Cykelstaden”.

Nyhavn

Ta en promenad längs den färgglada hamnen och besök någon av de många restaurangerna.

Tivoli

Perfekt för promenader och avkoppling men också för berg- och dalbanor och andra spännande åkattraktioner.

Christiania

Besök hippie-fristaden mitt i Köpenhamn, ett kontroversiellt område som lockar till nyfikenhet.

Den lilla sjöjungfrun

Den mest kända symbolen för Köpenhamn är ”Den Lille Havefrue”.

Dansk Arktektur Center

En ledande mässplats för stadsutveckling och arkitektur, ta del av föreläsningar och debatter eller besök någon av utställningarna.

Statens Museum for Kunst

700 år av västerländsk konst på samma ställe.

Christiansborg Slott

Beläget i Slottsholmen i centrala Köpenhamn och plats för det danska parlamentet, slottet uppfördes redan under medeltiden.

För barn

Köpenhamn är en barnvänlig stad, det är enkelt att transportera sig via kollektivtrafiken och på restaurangerna finns barnmenyer. Till barnens favoriter hör förutom Tivoli då förstås till exempel Guinness Världsrekordmuseum, Bakken, Köpenhamn Zoo, Den blå planet, Nationalmuseeet, Frilandsmuseet och Experimentarium.

Till Danmark tar du dig enklast via tåg, 5 timmar med snabbtåg från Stockholm, 4 timmar från Göteborg och 35 minuter från Malmö. Vill du ta bilen så kör du antingen över Öresundsbron eller färja från Helsingborg. Bor du i de norra delarna av Sverige flyger du till Köpenhamn via Stockholm. Københavns Lufthavn ligger nära city och du tar dig smidigt vidare genom staden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *