Att leva i Norrland

När man nämner Norrland är det troligen många som tänker på snö och renar. Men är det verkligen allt som finns i Norrland, och hur är det egentligen att leva här i de norra delarna av Sverige?

Kallt, men vackert

Man kan inte bortse från att vintrarna i Norrland är kalla. De är ofta också relativt långa. Men det är vackert i Norrland. Det är inte för intet människor från hela världen reser för att se norrskenet och dessutom är naturen svårslagen för den som gillar naturupplevelser.

Ett relativt normalt liv

När man lever och bor i Norrland har man faktiskt ett relativt normalt och alldagligt liv. Man handlar sin mat, har sitt vatten och åker i sina fordon. Men det är ofta lite längre mellan byarna och de bofasta vet att det gäller att förbereda sig på snöstormar med mera som kan slå ut strömmen.

Så var det snön

Ja, det där med snön stämmer faktiskt. I Norrland blir det mycket snö, det kan man inte bortse från. Det är inte ovanligt att snödjupet sträcker sig uppemot en meter eller mer. När man ska turista i Norrland gäller det alltså att vara beredd på snöns ankomst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *