Åka hundspann

4 lapplandshundar drar en släde, bild från släden.

Lappland, med sina stora mängder snö på vintern, har ideala förhållanden för att åka hundspann. Lägg därutöver till att naturen är slående. I Lappland finns många aktörer som erbjuder turer med hundspann du kan ta. Dessa bjuder inte bara på ett bra sätt att komma ut i naturen, utan sannolikt en upplevelse du sent kommer att glömma (om någonsin).

En härlig aktivitet för de flesta

4 hundar drar glatt ett hundspann.Hundspann passar nästan alla. Oavsett ålder och intressen, är det en upplevelse som de allra flesta kan uppskatta. Vidare lämpar det sig bra nästan oavsett vem du åker med. Åker du med familjen blir det en härlig utflykt. Åker du med företaget blir det en bra aktivitet för teambuilding. Med partnern kan det istället bli en romantisk dag ute på fjället. Se bara till att ni klär er ordentligt, så finns det goda chanser att turen blir så bra som den kan bli.

Övernattningsturer och årstider

För den som är särskilt fascinerad av friluftsliv och fjällandskap finns övernattningsturer, som arrangeras av många olika aktörer. Givetvis finns det gradskillnader. Det finns företag som erbjuder turer som varar i över tre dagar i januari, vilket kan passa de mest äventyrliga deltagarna. Till exempel kan det lämpa sig bra för riktigt passionerade fotografer, som vill ta bilder som få andra har gjort.

Andra väljer att åka lite längre in på vårkanten. Dessa turer är ofta lite mildare. Är man oerfaren kanske en lite varmare övernattningstur passar bättre som debut. Men det är givetvis upp till var och en.

Att ta med sig

Vad du bör ha med dig skiljer sig mycket från tur till tur. Vissa bolag erbjuder sina deltagare nästan allting, medan andra förlitar sig på att du har med viss utrustning som krävs. Det finns en chans att bolag som ber dig ta med fler saker själv är billigare, då de lättare kan hålla nere sina kostnader. Om en aktör ber dig ha med vissa föremål handlar det ofta om följande saker:

  • Hygienartiklar
  • Handduk
  • Sovsäck
  • Extra underställ
  • Ryggsäck

Som ovan nämnt kan det här dock skilja sig ganska mycket mellan olika turer. Se till att i god förvissa dig om vad just du bör ha med dig på din tur. Tar du inte med allt som du ombeds finns en risk att hundspannsturen inte blir sådär bra som den kan bli. Hur mycket du måste ta med dig själv kan givetvis vara en faktor i valet av arrangör. Kanske vill du knappt ta med dig någonting alls?

2 reaktioner till “Åka hundspann”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *