Åk på bilsemester i Norge

Ornevegen Norge.

Befinner du dig i de Lappländska fjällen så är det väldigt nära att ta sig över gränsen till Norge för att åka på en bilsemester och njuta av de fantastiska norska vyerna. Åk med bil till Norge och upplev den fantastiska naturen i vårt grannland med familjen. På en bilsemester i Norge får du uppleva de spektakulära landskapen med fjordar och fjäll. De gröna fjällen och kristallklara vattnet bjuder på en oförglömlig semesterupplevelse för hela familjen, det kan vi lova. Läs mer här om hur du enklast tar dig till Norge i sommar.

Att uppleva i Norge

Nordnorge bjuder på midnattssol, vildmarkssafari och det spektakulära norrskenet. Fjord Norge med sina lättillgängliga fjordar där området lockar med aktiviteter som vandring, glaciärvandring samt fiske.

Mellersta delarna av Norge täcks till stor del av landskapet Trøndelag, en plats som är fylld av historia. På vissa platser märker man hur man förflyttas tillbaka till en annan tid. Här ligger även Trondheim som är Norges tredje största stad.

Oslo, Norges huvudstad, lockar med sevärdheter som Vigelandsparken, Operahuset, Akershus och Vikingskipshuset. Den vackra Oslofjorden lämnar få oberörda med öar och spegelblankt vatten. Söder om Oslo hittar du mysiga gamla fiskebyar med nyrökta räkor, trähus och grunda sandvikar. Längre norrut sträcker sig de djupa fjordarna ut mot kusten, bredvid höga fjälltoppar och ett grönt och frodigt landskap.

Men allra bäst ska Geiranger vara, så det får du absolut inte missa!

Fiske

Norge är en perfekt plats för alla som gillar fiske då det finns väldigt goda förutsättningar för fiske och att få fisk. Det finns möjligheter till att fiska i sötvatten, fiska lax och djuphavsfiske.

Utmed kusten finner man väldigt bra kust – och djuphavsfiske, fen de absolut bästa platserna hittar du i Lofoten. Där finns möjligheter både till att vara ute på havet med båt eller att stå vid strandkanten, men de största fiskarna hittar du på djupare vatten. De vanligaste fiskarna att få napp på är makrill, torsk och gråsej, men om du har fiskelyckan på din sida så kan mer ovanliga arter som havskatt och hälleflundra fastna på kroken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *